Schlagervännerna

Säsong 5 Alla avsnitt

Avsnitt 110, med Niclas Blyh Back to the 80's

2020-01-19

Niclas Blyh är 80-talsnörden som vet allt om musiken från årtiondet då programledarna Emil och Josefine föddes. I det här avsnittet får vi veta hur det kunde ha låtit i Melodifestivalen på 80-talet, när Niclas presenterar alternativa låtar med artister som Dan Tillberg, Style, Sound of Music och b-sidor av schlagerhits från bl a Cajsa Bergström. Niclas listar också vilka låtar som borde varit med i Melodifestivalen och vilka han i så fall hade velat plocka bort. Artister som Ankie Bagger, Paul Rein och Alexander Bards "Barbie" uppmärksammas och vad har Karin Risberg och Sha-Boom gemensamt? Hur lät egentligen "Lay Your Love on Me" 1986? Allt detta och mycket mer när vi dyker ner i 80-talet.

Lyssna Ny

Avsnitt 109, med Mårten Eriksson Om Mårtens äventyr i Melodifestivalen och Eurovision

2020-01-12

Mårten Eriksson har satt sitt avtryck på Melodifestivalen och Eurovision under de senaste 25 åren, när han som låtskrivare, producent och, i ett fall, artist har stått bakom några riktigt minnesvärda bidrag. Emil och Marcus lyssnar och frågar när Mårten berättar om alla sina bidrag, från den självsäkra, stirrande och snuviga debuten som artist 1996 med Marcus absoluta favoritlåt från Melodifestivalens historia "Förlorad igen" via klassiker som "Genom eld och vatten" och "I lågornas sken" (som Mårten själv inte alls trodde på) till idag, när han har klippt sig och skaffat ett "vanligt jobb" för att kunna hålla på med musiken för nöjes skull. Vi får svar på frågor som varför Mårten inte ville att Carola skulle sjunga hans låt, hur han upptäckte en av Sveriges bästa textförfattare under sitt eget tak och hur lång tid det egentligen kan ta mellan ens första och andra bidrag i tävlingen.

Lyssna

Avsnitt 108, med Britta Bergström Om körarbeten, lipstuga och ryska pengar

2020-01-05

Vi sparkar igång säsong 5 av podden på bästa sätt när vår (och allas?) stora kör-favorit Britta Bergström äntligen är gäst hos Emil och Josefine. Vi får höra om vilka nummer i Melodifestivalen och Eurovision som fått henne att lipa, låtar som hon har sjungit demo på, dansnummer hon vill glömma, medverkan i Så mycket bättre, varför hon aldrig gått solo, diskbråck och ryska pengar.

Lyssna