Schlagervännerna

Säsong 9 Alla avsnitt

Avsnitt 200: Efter deltävling 3 i Melodifestivalen 2024 Om deltävling 3, rekord och den spännande efterfesten i Växjö

2024-02-18

Följ med Micke och Jenny som tycker till om deltävlingens bidrag. Vi får även höra om Emil och Josefines vecka i Växjö samt en live-rapport från Patrik som befinner sig på efterfestens dansgolv. Många rekord nämns i detta avsnitt och inte vilket avsnitt som helst! 200 avsnitt från Schlagervännerna! Tack för att ni lyssnar!

Lyssna Ny

Avsnitt 199: Efter deltävling 2 i Melodifestivalen 2024 Från efterfesten med Patrik, Marcus och en massa andra härliga personer som råkade passera förbi

2024-02-11

Patrik och Marcus ger sig ut på djupt vatten när vi provar ett helt nytt grepp genom att spela in veckans poddavsnitt på plats på själva efterfesten. Kanske inte världens bästa idé då det visade sig att ljudet när man spelar in alldeles bredvid en högljudd efterfest låter ungefär som att vi bokstavligt talat befinner oss under vatten (vilket ni lyssnare tyvärr helt enkelt får leva med), men en väldigt bra idé med tanke på alla härliga människor som passerar förbi och hjälper oss att prata ner deltävling 2, så som Gustav Dahlander, SR:s Carolina Norén, vår nya bästa kompis Ellinor Andersson och så givetvis våra egna partyprinsessor Emil och Josefine, som berättar lite om vad de har gjort under veckan. De har minsann satt både artister och en viss tävlingsproducent på prov, vilket vi får höra i avsnittet!

Lyssna

Specialavsnitt Intervju med Liamoo

2024-02-09

På artisthotellet i Göteborg inför deltävling 2 får Micke och Marcus sätta sig ner och få en trevlig pratstund med veckans storfavorit Liamoo, som ganska nyligen genomfört sin första repetition på en väldigt varm scen. De tre herrarna visar sig ha mycket gemensamt då mannen vars samtliga pusselbitar har råkat landa helt rätt den här veckan kan sin (och andras) schlagerhistoria bättre än de flesta. Vi får veta hur det gick till när Liamoo kom med i tävlingen så snart igen och också en inblick i hur det går till när låtarna kommer till på det välkända låtskrivarlägret i Vellinge.

Lyssna

Avsnitt 198: Om Mellopedia Med Mellopedias skapare Gustav Dahlander och Martin Andersson

2024-02-08

För två år sedan skapades en guldgruva för alla schlagerälskande statistiknördar - Mellopedia. Sidan är Melodifestivalens eget uppslagsverk från SVT och i Schlagervännerna berättar sidans skapare, Gustav Dahlander, om hur sidan blev till och hur poddens egna Martin Andersson kommit att spela en central roll för sidan. Det blir förstås ett frossande i rekord, statistik och tidigare okända fakta om tävlingen.

Lyssna

Avsnitt 197: Efter deltävling 1 i Melodifestivalen 2024 Från TV-soffan med Micke, Patrik och Anders Olsson

2024-02-04

Högsäsongen är äntligen igång och första deltävlingen är avklarad! Häng med när Micke, Patrik och avsnittets gäst, Anders Olsson, ses direkt efter deltävlingen under lördagskvällen för att diskutera årets upplägg, programmets innehåll, resultatet och, förstås, låtarna. Hör om hur 1955 års melodifestival var, om att en liten målgrupp också är en målgrupp, om vulkanutbrott och om vilka placeringar som var mest överraskande. Följ också med poddens utsända, Emil och Josefine, som kommer med en rapport direkt från veckans festivalhuvudstad, Malmö. Trevlig lyssning!

Lyssna